Followers

ADS


FOR HEALTHY LIFE - AND PLUS, MAKING MONEY !



BUAT DUIT DENGAN HANDPHONE !



SBOBET ONLINE
12bet Indonesia

Stalker.

Friday, May 24, 2013

Rugi dah traffic ke blog. ;(



Baru perasan. Dan baru sedar betapa ruginya selama ini ber-blogging. ;(

Rugi traffic.

Kenapa ? cuba tengok pada gambar-gambar di bawah ni.




komen pada comment box blogger sewaktu blogwalking.


Biasanya apabila blogwalking, biasa saya akan tinggalkan jejak pada ruangan komen, kira macam free trafficlah buat kita sekiranya mereka akan jejak kembali ke blog kita. Dan biasanya saya akan baca terlebih dahulu entri blog tersebut, bukan main komen sahaja. Dan biasanya akan letak link blog saya sekali.


Tapi, satu hari semasa melakukan blogwalking terdetik pula untuk menekan link profile sendiri.





Bila klik ..







Kan sudah rugi traffic di situ.. ;( 


It happened few times juga bila blogger yang berkunjung ke sini, meninggalkan jejak dengan meninggalkan komen di ruangan komen dan apabila saya klik pada link profile mereka, terjadi perkara seperti diatas. Kan rugi traffic !


Caranya untuk biar link tu jadi accessible ? Mudah.






klik pada blogger profile seperti gambar di atas.



Kemudian klik pada enable access to your  Profile seperti gambar di atas .




Pastikan anda tick pada kotak 'share my profile ' dan select blog to display - pastikan ada url blog anda . ;)

Simple bukan !



Okey. Bai.



BAJU BARU JUAL MURAH ! HARGA RM10 -RM30 JE !!! KLIK SINI !

2 comments:

  1. ena selalu kot jadi macam ni.... hurmm xpelah, sabar jelah

    ReplyDelete

Thanks for commenting ! =D