Followers

ADS


FOR HEALTHY LIFE - AND PLUS, MAKING MONEY !



BUAT DUIT DENGAN HANDPHONE !



SBOBET ONLINE
12bet Indonesia

Stalker.

Wednesday, November 23, 2011

Akhirnya, IC direnew juga ! Anda bagaimana ?

Haloo bloggers.
Akhirnya setelah beberapa hari ter-delay untuk pergi ke JPN ( Jabatan Pendaftaran ) , tadi dengan semangatnya bangun pagi untuk meng-renewkan IC. 

Tapi masa nak siap sedia pergi ke JPN mak sibuk nak ikut sebab dia nak ke bandar katanya, nak tumpang sekaki sebab dia malas nak drive kereta =.= ( memang aku ni kalau balik cuti sem je kena jadi driver )

Sampai je kat pintu depan JPN tu, tengok ada notis kod etika.

kod etika kat JPN


Masa tu dah cuak. Sebab hanya pakai t-shirt biasa , jeans dan selipar. Betul- betul macam orang nak p santai-santai tuh, bukannya nak p buat urusan rasmi. Masa tunjuk kat mak, dia kata takpa. Masuk dulu. Kalau kena 'halau' baru buat datang balik esok. =.= ( Rasa nak nagis sebab tak sanggup nak bangun awla pagi macam hari ni )


Arghh ! Abaikan !

Tujuan aku nak renew IC ni sebab IC ni dah buruk lagipun kat belakang dia tu sebenarnya dah kopak. So tukar lah baru sebab malu bila kat airport bagi IC malu pula rasanya bila bagi IC buruk =.=

Masa amik gambar untuk gambar IC yang baru, orang tu takda cakap apa pun pasal etika pakaian, so hentam je laa kan amik.

Lepas gambar diambil, kena bayar RM10. RM10 je . Bukan mahal mana pun. Berbaloi lah dapat IC baru kan ? Untuk pengetahuan, IC tu akan siap dalam masa 3 minggu. Agak lama tapi nasib baiklah IC asal dia bagi pegang. So takda masalah lah.

Lepas setel urusan kat JPN ( legaaaaa ), terus ke bandar . Hujan lebat dowh. Redah je laa memandangkan dah menuju ke sana. Before setelkan urusan mak yang nak g Ar-Rahnu tu, kitaorang makan dulu dekat restoran Sempelang.

Nasi campur. Sambal sedap weh !

Dah setel urusan , rembat pula guitar string sebab string sekarang dah buruk, dah tak boleh pakai. Kalau main je bunyinye buruk benar. Maka beli string baru. Sambil-sambil tu sempat juga beli thumb pick. Thumb pick warna putih ni, kita masukkan kat ibu jari kita. Memudahkan kita strum. Macam pick tapi takdalah pick tu loose easily kalau kita strum.

Sempat juga beli charger nokia yang rosak hari tu.

Dah setel semua urusan dan beli barang yang nak, kitaorang pun baliklah. Tapi. masa balik, walaupun hujan lebat .. sembat lagi beli ni : 




 Memang nikmat makan Ice cream ketika hujan ! Tak caya ? Cubalah =P



6 comments:

  1. ta smpat reniew la...ic ak ilang kt kuanta sem lepas..kena caj rm60..terbang dwet aku

    ReplyDelete
  2. rm60 ?? kat tempat aku rm100 dowh

    ReplyDelete
  3. aduh ic pun xrenew ag...dh cecah umur + ic rosak dah...hahaha ganaz tul

    Entri terkini | Wordless Wednesday 19 | My New Header

    ReplyDelete
  4. @kazen : renew lah. rm10 je =)

    ReplyDelete

Thanks for commenting ! =D